skip to Main Content
Održana Izborna Skupština Kluba Poduzetnika Udruge Bosanskohercegovačkih Hrvata “Prsten”.

Održana izborna Skupština Kluba poduzetnika Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata “Prsten”.

Dana 16.10.2020. godine u hotelu Adria Ski na Kupresu održana je izborna Skupština Kluba poduzetnika Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata “Prsten”.

Manifestaciji Udruge prisustvovao je veliki broj uzvanika, a među njima izdvajamo predsjednika HNS-a prof.dr. Dragana Čovića, predsjednika FBiH Marinka Čavaru, predsjednika Vanjskotrgovinske komore BiH dr.sc. Vjekoslava Vukovića, predsjednika udruge Prsten iz RH Pavu Zubaka, te predsjednika Kluba poduzetnika Udruge Prsten RH Ivicu Nuića.
Na Izbornoj skupštini na Kupresu prisustvovalo je više od 70 privrednika iz cijele Bosne i Hercegovine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Pozdravni govor održao je predsjednik udruge UBHH „Prsten“ Marijan Klaić, koji je svim nazočnima predstavio rad udruge te pozdravio uvažene goste posebno istaknuvši: „Mi smo prepoznali izazove gospodarstva, pogotovo u 2020 godini, stoga ćemo nastojati zajedničkim radom iznaći rješenja i umrežavanjem biti potpora jedni drugima. Ovaj Skup je rezultat tih nastojanja.“…..“Svjesni činjenice da smo mlada i još uvijek nedovoljno brojna Udruga, zacrtali smo u 2020. godini napraviti značajan napor na predstavljanju, promoviranju i razvijanju organizacijskih strukture podružnica i klubova i omogućiti djelovanje Udruge na cijelom prostoru BiH.“…“Naravno da je otežan rad i djelovanje Udruge u današnjim okolnostima pandemije koronavirusa, koja je ugrozila svjetsko gospodarstvo i zdravlje ljudi na cijeloj planeti.“….“Današnji Središni skup poduzetnika, upriličili smo s namjerom da okupimo i povežemo hrvatske poduzetnike koji žive, rade i djeluju u Bosni i Hercegovini, što predstavlja i glavni cilj i zadaću Prstena a koja treba da rezultira suradnjom naših članova poduzetnika na dobrobit njihovih poduzetničkih aktivnosti i da na skupu utemeljimo Kluba poduzetnika UBHH Prsten kao temeljnu sastavnice Prstena a čiji su članovi poduzetnici. Utemeljenjem Kluba poduzetnika Udruge Prsten, otvara se mogućost značajno bržem razvoju Udruge kao i utemeljenje ostalih sastavnica, Kluba znanstvenika, žena i mladih.“

Nakon govora predsjednika Klaića uslijedio je izbor radnih tijela i usvajanje dnevnog reda.
Jednoglasno je za prvog predsjednika kluba poduzetnika UBHH Prsten izabran gospodin Zvonko Bagarić.
Nakon Izborne Skupštine predavanje na temu: „Utjecaj koronavirusa na gospodarstvo BiH“ imao je predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH dr.sc. Vjekoslav Vuković.

 

 

Back To Top