skip to Main Content
Održana Prva Ovogodišnja Sjednica Proširenog Upravnog Odbora

Održana prva ovogodišnja sjednica proširenog Upravnog odbora

Udruga Hrvata BiH Prsten prvi put ima četiri dopredsjednika, a izabrani su i novi članovi Predsjedništva Upravnog odbora

Prva ovogodišnja sjednica proširenog Upravnog odbora Udruge Hrvata BiH Prsten sedmog saziva održana je 12. veljače 2019. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama, gdje su se okupili brojni članovi Udruge.

Predsjednik Udruge Pavo Zubak pozdravio je okupljene, prvi put ne samo u ulozi domaćina nego i predsjednika, poručivši im: ”Čestitam svim novim-starim članovima tijela upravljanja Udrugom te pozivam na predanost i kontinuitet u radu kako bismo opravdali povjerenje koje nam je ukazalo više od dvjesto izaslanika Izborne skupštine, održane 24. studenog 2018. Još jednom svima zahvaljujem na povjerenju da Udrugu, zajedno s vama, jednak među jednakim, vodim u iduće dvije godine. Želim zahvaliti svojim prethodnicima Iliji, Zvonku, Marku i Miji te se nadam da ću biti jednako uspješan kao i oni.“

Predložio je Dnevni red koji je jednoglasno usvojen, kao i Zapisnik s prethodne sjednice proširenog UO-a, održane 25. rujna 2018. Potom je podnio Izvješće o radu Udruge između dviju sjednica, nakon čega su usvojene izmjene i dopune Poslovnika o radu te je uslijedio izbor deset novih članova Predsjedništva Upravnog odbora i četiri dopredsjednika Udruge.

Za dopredsjednike Udruge jednoglasno su izabrani: Svjetlan Stanić, dopredsjednik za financije, Ante Mandić, dopredsjednik za gospodarstvo, Darko Tipurić, dopredsjednik za strateški razvoj i Marjan Biškić, dopredsjednik za razvoj članstva, podružnica i ogranaka.

Novi članovi Predsjedništva Upravnog odbora izabrani iz sastava članova UO-a: Vjekoslav Bratić, Draženko Mamić, Vjekoslav Jeleč, Ivica Nuić, Ivan Marčeta, Gordana Jelavić, Klara Barišić, Ivan Pandurević, Ivo Grgić i Ivan Tolić.

Prije samog izbora Zubak je podsjetio okupljene članove tko i što sve čini Upravni odbor u skladu sa Statutom Udruge, zaključivši kako organizaciju rada članova UO-a treba definirati kako bi što bolje odgovorili svojim dužnostima te je potom naveo kako on vidi rad članova UO-a i što od njih očekuje.

S obzirom na to da Upravni odbor može imati 60 članova, a do tada je imao 57, predložena su i nova tri člana, i to Marko RašićZlatko Stipić te Josip Burušić, koji su također jednoglasno izabrani.

Predsjednik Udruge Pavo Zubak podnio je Izvješće o stanju i ključnim aktivnostima Udruge u 2019. godini, nakon čega je usvojen Plan rada Udruge za 2019. godinu, temeljem kojeg će podružnice i ogranci te klubovi i Forum mladih izraditi svoje planove rada. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u provedbi aktivnosti Udruge u proteklom razdoblju i ujedno pozvao sve da s istim entuzijazmom sudjeluju i u provedbi najavljenih aktivnosti Udruge. 

Posebno je istaknuo nužnost angažmana svih članova Upravnog odbora i Udruge na lobiranju i okupljanju novih članova Prstena, a najavljen je i rebranding Udruge. Usvojene su izmjene i dopune statuta podružnica s pravnom osobnošću te je u Udrugu primljeno 114 fizičkih osoba i pet pravnih.  Predsjednik Udruge čestitao je novim članovima i pozvao ih da budu aktivni, a na kraju je zahvalio na donatorskim ugovorima uz želju da se i drugi uključe u donacije te tako daju svoj doprinos radu Udruge.

Back To Top